----------------------------------------


Es defineix com un projecte global on s'integra infraestructura, coneixements i desenvolupaments per a recrear, en un àmbit virtual, les característiques d'una ciutat real. generalment, l'eix principal es un portal que pemet la participació dels ciutadans, empreses i Administració, que son els elements de construcció de la Saocietat de la informació.
A pesar que el document diu textualment que estar més amunt o baix de la llista vol dir poc, ja que hi ha diverses aproximacions a les dades, es manifesta que el treball ha estat exhaustiu i ha tingut en compte els diversos nivells d'Administració. De totes maneres, la situació és preocupant i convida a la reflexió en diferents àmbits.

El següent pas: la sensibilització cap al canvi
Encara que afortunadament hem pogut observar alguns canvis positius en el concepte ciutadà/client i una evolució cap a una administració més àgil i operativa, encara queda un llarg camí fins a aconseguir millorar la percepció que el ciutadà té de l'administració i de com s'executen els seus diners.
Per a escometre aquest repte és necessari assumir per part dels gestors públics la necessitat del canvi i posteriorment liderar-lo de forma activa. Si no hi ha lideratge, el canvi i la millora serà mínim i s'haurà perdut una gran oportunitat d'optimitzar els recursos i millorar l'aportació de valor a la societat.
Aquest canvi requereix inicialment la implantació d'una gestió més professional i menys política, implantant conceptes reeixits del “management” adaptats a la idiosincràsia de l'administració:
* Definir els objectius estratègics d'una forma clara i estructurada, establint els terminis necessaris per a la seua execució.
* Aprofitar tot allò realitzat per l'equip anterior que aporte valor a l'organització, sigui el que sigui el color dels gestors.
* Crear equips directius que aporten experiència en la gestió d'organitzacions (pressupostos, persones, tecnologies, etc.) i habituats a una gestió orientada a resultats.
* Potenciar la involucració dels empleats públics en les estratègies a definir i implantar. Ells són qui tenen una relació directa amb el ciutadà i els millors coneixedors dels processos operatius i les seues possibles millores.
* Per a portar a terme totes aquestes actuacions cal modificar la visió actual del curt termini cap a una visió estratègica amb polítiques a curt, mig i llarg termini.
Si tenim en compte el nostre període electoral (cada 4 anys), que els nous equips gestors no estan al 100% operatius en els seus despatxos fins a mesos després de la seua incorporació i que en l'any previ a les eleccions no se solen prendre decisions que impliquen accions a futur, ens queden poc més de dos anys per a gestionar polítiques amb un elevat impacte en la societat.
A més hem d'afegir que, és més rendible políticament accions amb resultats a curt termini que servisquen com argument electoral que desenvolupar estratègies de futur, encara que aquestes tinguen un major impacte en el desenvolupament econòmic-social del nostre entorn.
Qualsevol gran organització privada d'èxit gestiona amb visió de futur, defineix, desenvolupa i implanta estratègies amb un marc d'actuació entre tres i cinc anys. Per sota d'aquest calendari seguirem gestionant polítiques a curt termini però difícilment preparar la nostra organització per a escometre els reptes de futur.

En aquestes págines podreu trobar més informació sobre iniciatives de l'Administració Pública com LAS 1001 ideas per a millorar l'e-govern promogut per l'administració. (http://www.las1001ideas.com/)
Altres articles d'interés que son molt interessant son aquests, el primer en anglés fa una visió general, pero en el segon, Una administración pública orientada a futuro, fa un estudi molt interessant sobre el e-govern, us recomane que li pegueu una vistaeta.
The Council of the Future (en anglés)
http://www.authorityblog.com/2006/04/the_council_of_.html
Una administración pública orientada a futuro
http://www.strategy-focus.com/newsletter/nov06/ns_adpublica.html
La innovació ha de ser el referent en l'administració pública, en el Sagunt 2.0, aquest procés
La gestión de la innovación como herramienta para la competitividad
FUJITSU: Soluciones e-Gobierno
http://www.fujitsu.com/es/services/sectors/egobernment/globales.html
eGobierno
http://www.k-government.com/category/e-government/
España Retrocede en eGobierno
http://www.lacoctelera.com/stralunato/post/2006/01/19/espana-retrocede-egobierno
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada